CADASTRU

GEOCAD SERVICES SRL este partenerul de încredere pentru servicii de cadastru în București și Ilfov. Experiența din spatele echipei de ingineri garantează calitatea serviciilor și identificarea celor mai bune soluții, adaptate nevoilor dumneavoastră. Fondată pe principii solide de integritate și excelență profesională, echipa noastră se distinge prin abordarea atentă la detalii, promovând o comunicare deschisă și transparentă cu clienții pentru a asigura înțelegerea completă a procesului lucrărilor de cadastru.

Avanjate:

EXPERIENȚĂ

PROFESIONALISM

PROMPTITUDINE

CALITATE

Identificarea nevoilor

Discutați cu un specfialist care analizează situația dvs. și stabiliți împreună care este obiectivul.

Stabilirea documentelor necesare

După analizarea actelor de proprietate se stabilesc documentele necesare pentru atingerea obiectivului stabilit inițial.

efectuarea măsurătorilor

Un specialist se va deplasa în teren pentru efectuarea măsurătorilor cadastrale.

Întocmirea și depunerea documentației cadastrale

După ce avem documentele necesare și măsurătorile cadastrale, întocmim documentația cadastrală și o depunem la OCPI.

finalizarea lucrărilor

Vă predăm documentele eliberate de OCPI iar în acest moment, obiectivul inițial a fost îndeplinit.

întrebări frecvente

Ce este cadastrul și intabularea?

Cadastrul și cartea funciară formează un sistem prin care se ține evidența imobilelor și a proprietarilor acestora. La noi în țară, această evidență este gestionată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Lucrările de cadastru și intabulare sunt întocmite de către persoane fizice sau juridice autorizate ANCPI și sunt avizate de către Oficiile de cadastru și publicitate imobiliară județene. Geocad Services SRL este o societate autorizată ANCPI să execute lucrări de cadastru pe teritoriul României. Zona noastră de activitate este în București-Ilfov, prin urmare va puteți baza pe noi pentru cadastru in această zonă.

Când avem nevoie de Cadastru?

De obicei atunci când vindem sau când dorim să construim, dar mai pot exista și alte situații. Chiar daca aveți acte de proprietate pentru imobilul dumneavoastră, transmiterea dreptului de proprietate este condiționată de înregistrarea imobilului în sistemul de Cadastru și carte funciară. De asemenea, în cazul obținerii autorizației de construire sau demolare, este obligatoriu ca imobilul să fie înscris în prealabil în cartea funciară.

Care sunt etapele pentru realizarea cadastrului?

În primul rând trebuie să știți ca nu se pot înscrie în sistemul de cadastru și carte funciară imobile pentru care nu există acte de proprietate, astfel că, cea mai importantă condiție este existența actelor de proprietate.

Pasul următor este realizarea măsurătorilor înteren. O echipă formată dintr-un expert și un asistent se va deplasa la imobilul dumneavoastră pentru efectuarea măsurătorilor. Aceste măsurători se fac cu ajutorul unor instrumente speciale, cu ajutorul cărora sunt determinate coordonate în sistemul național de referința Stereografic 1970. În funcție de tipul lucrării, în teren se măsoară poziția gardurilor și a construcțiilor, astfel încât să poată fi determinate suprafețele acestora.

Pe baza măsurătorilor efectuate în teren, împreuna cu actele doveditoare a dreptului de proprietate, întocmim documentația cadastrală care urmează a fi depusă pentru avizare la Oficiul de Cadastru. Aceasta este ultima etapă pentru obținerea cadastrului pentru imobilul dumneavoastră.

Cât durează până este finalizat cadastrul?

Durata este compusă din timpul necesar pentru realizarea măsurătorilor și întocmirea documentației cadastrale la care se adaugă termenul pentru avizarea documentației la OCPI.

Care sunt costurile implicate în procesul de cadastru?

Costul este compus din onorariu pentru serviciile prestate și taxa perceputa de Oficiul de Cadastru. Onorariul se stabilește înainte de începerea lucrărilor pe baza informațiilor furnizate de dumneavoastră și este fix pe toată perioada contractuală.

Cum pot verifica dacă proprietatea mea este înscrisa în cartea funciară?

In acest sens va puteți adresa fie către Oficiul de Cadastru Județean fie către o persoana fizică autorizată. De asemenea, ANCPI pune la dispoziție un serviciu informativ gratuit in care pot fi vizualizate terenurile înscrise în cartea funciară disponibil aici;

Ce este extrasul de carte funciară și extrasul de plan cadastral?

Prin extrasul de carte funciară se evidențiază situația tehnico-juridică a imobilului iar extrasul de plan cadastral face dovada înregistrării imobilului în planul cadastral la momentul emiterii sale. Ambele documente pot fi obținute fie online, pe platforma creata de ANCPI disponibila aici sau fizic, în baza unei cereri depuse la Oficiul de Cadastru.

Link-uri utile:

Serviciu gratuit prin care pot fi vizualizate in timp real informații privind stadiul unei cererii depuse la OCPI.

Serviciu gratuit prin care pot fi vizualizate in timp real informații privind stadiul unei cereri depuse la OCPI.

Platformă publică prin care pot fi obținute online extrase de carte funciară sau de plan cadastral pentru orice imobil înscris în cartea funciară.

Ordin al Directorului General al ANCPI prin care se reglementează termenele de soluționare a cererilor depuse la OCPI.

Ordin al Directorului General al ANCPI prin care se reglementează cuantumul taxelor percepute de OCPI pentru serviciile prestate;

Ordin al Directorului General al ANCPI prin care se reglementează regulamentul de recepție și înscriere în evidentele de cadastru si carte funciară.

Legea cadastrului și a publicității imobiliare.

Datele companiei